A Nespresso egy fülledt hangulatú este keretében mutatta be a legújabb limitált kiadású kávéját, ahol a sajtó képviselői és a klubtagok is tátott szájjal figyelték a legkülönfélébb finomságokat! A helyszín a La Bodeguita del Medio étterem volt, ahol már korábban is jártam és akkor is felejthetetlen élményben volt részem, mint ahogyan most is.
Szerintem már sokan tudjátok, hogy a kávéfogyasztás Kubában és a világ minden táján egy életforma: az a pillanat, amikor a kávézás átveszi a beszélgetés helyét, és az élvezet uralkodik. A Nespresso az új kapszulájával, a Cubaníával olyan érzéki utazásra hívja a kávékedvelőket, amely során nemcsak friss íz- és aromaélményekben lehet részük, hanem a kávé kultúrájának és történelmének új fejezete tárul fel előttük. A limitált kiadású Cubanía egy lépéssel megelőzi a 12-es intenzitású Kazaar Grand Cru kávéőrleményt és eléri a 13-as szintet a Nespresso által meghatározott skálán, mely a pörkölés mértékét, a kávé kesernyésségét és testességét jelöli.
Természetesen a különleges receptek sem maradhattak el a legújabb kávé bemutatásakor, fantasztikus gourmet koktélokat kóstolhattunk meg, amiknek most megosztom Veletek a receptjeit:
Locura Cubana - nekem ez volt a kedvencem!
Hozzávalók
- 2 kiskanál narancslekvár
- 25 ml rum
- 20 ml maracuja szirup
- 25 ml Cubanía ristretto
- 40 ml narancs juice
- 40 ml ananász juice
- jégkocka
- törtjég
- barnacukor (díszítéshez)
- narancs szelet (díszítéshez)
Elkészítés
- Készíts elő egy shakert és tegyél bele 4-5 jégkockát
- Adagolj bele minden hozzávalót, majd főzz rá 25 ml Cubaníát
- Alaposan rázd össze
- Készíts elő egy koktélpoharat, töltsd félig törtjéggel, majd öntsd rá az elkészített italt
- díszítésképp használj narancsszeletet és cukorkrusztát
Nespresso Cubanía Naranja
Hozzávalók
- 1 kanálnyi narancslekvár
- 2 dl friss tej
- 3 jégkocka
- 2 Nespresso Cubanía Limited Edition Grand Cru kapszula
Elkészítés
- Tegyél a pohárba 1 kanálnyi narancslekvárt
- Önts rá 2 dl friss, hideg tejet
- Készíts két 25 ml-es Cubanía Grand Cru ristrettót, majd rázd össze a kávét a 3 jégkockával
- Önts 2 dl friss tejet az Aeroccino* készülékbe
- Tölts az ital tetejére 4 kanálnyi tejhabot
*a Nespresso tejhabosítója
Nespresso Cubanía Rumba
Hozzávalók
- Rumszirup (alkoholmentes)
- Guajáva juice
- Lime
- 1 Nespresso Cubanía Limited Edition Grand Cru kapszula
Elkészítés
- Önts a pohárba 1,5 cl rumszirupot
- Önts hozzá 7 cl guajáva juice-t, és ízesítsd néhány csepp lime-mal
- Készíts 40 ml Cubanía Grand Cru eszpresszót, majd rázd össze 3 jégkockával
- A jeges eszpresszót óvatosan töltsd a pohárba – úgy, hogy a kávé felül maradjon
*TIPP: úgy alakíthatsz ki szép rétegeket, ha a kávét/juice-t óvatosan, egy kanál hátsó felére csorgatva tölti a pohárba
Nespresso Cubaccino
Hozzávalók
- Melasz
- 1 Nespresso Cubanía Limited Edition Grand Cru kapszula
- Friss tej
Elkészítés
- Tegyél 1 kanál melaszt a cappuccinós csészébe
- Főzz rá egy 40 ml-es Cubanía Grand Cru eszpresszót
- Tölts egy teáskanálnyi banánszirupot az Aeroccino* készülékbe, majd önts rá egy kevés tejet, és készíts tejhabot
- Tegyél egy kanálnyi ízesített tejhabot a cappucinós csészébe
- Díszítsd a tejhab tetejét egy kis melasszal
*A Nespresso tejhabosítója
Mi az élő zenével és a finom kávékkal teljesen átadtuk magunkat a fülledt, Kubai hangulatnak, szuperül éreztük magunkat...:)