Hétvégén kipróbáltam egy új receptet és mindenkinek ajánlom, mert egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom!
Hozzávalók:
Vegyél egy téglalap alakú szeletelt piskóta - én nem vagyok nagy tészta sütő, de természetesen ezt is el lehet kézzel készíteni - ez lesz az alap.
Töltelék
1 tojássárgáját 1 evőkanál cukorral,1 púpozott evőkanál liszttel,2 dl tejjel,1 vaníliás cukorral simára keverünk, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzzük krémesre!Ha kész várjuk meg, míg kihűl, addig keverjünk össze 10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral, és ha kihűlt a massza, akkor keverjük össze őket! A tortalapok közé kenjük a kész krémet, én még egy kis baracklekvárral is megkentem a piskótát!
Díszítés
Pucolj meg 10-12 szem epret és mielőtt a csoki megszilárdul helyezd őket a torta tetejére. Ez most eperrel készült, de természetesen más gyümölcsöt is kipróbálhatsz vagy akár cukorkákkal is díszítheted!
Próbáld ki! :)