Sziasztok!

Magamról...

Nono vagyok, 34 éves, egy három éves gyönyörű kislány Anyukája és 14 éve a divatszakmában jártas "trendkutató"…

Facebook





Játékszabályzat

Az ilovemom Játékszabályzata:

ilovemom játékszabályzat.docx

4 tipp a problémamentes mosáshoz FÉRFIAKNAK!

2014.08.29. 13:13 - ilovemom

Címkék: férfi ruha mosógép fürdőszoba Samsung

Ha úgy gondolod, hogy a mosás női feladat, nagyot tévedsz! Ismerős a helyzet, amikor elutazotl a barátnőivel egy hétre és a kedvesed addig halmozza a szennyest, hogy mire visszajössz feje tetején áll a fürdőszoba? Itt az idő, hogy kézbe vedd az irányítást és megmutasd a kedvesednek, hogy a ruhái sors nem rajtad múlik és nem kell azért várnia, hogy a kedvenc farmerjébe a hétvégén belebújhasson! Már rengeteg mosógép típus szolgálja a fogyasztók igényeit, én most a Samsung legújabb WW9000 mosógépét szeretném Nektek bemutatni, amit úgy alkották meg, hogy az erősebbik nem is játszi könnyedséggel megbirkózzon a mosással, ruhái pedig makulátlanul tiszták legyenek nap mint nap.

samsung.jpg

 

Íme néhány tipp a párodnak a problémamentes mosáshoz:

  1.        Tűt a szénakazalban

Ha eddig párod még soha nem járt a mosógép közelében, akkor érdemes megtanítanod Neki, hogy az első lépés mindig a szennyes ruhák szétválogatása. A színes ruhák engedhetik a színüket, ezért jó, ha külön mossa őket a világosaktól, biztos, hogy Te is idegöszzeomlást kapnál ha az új kollekciós hófehér felsődet egy halványrózsaszín és kékes árnyalatban látnád viszont...:) Három csoportra érdemes szelektálni a ruhákat: fehér, világos színes és sötét színes. Emellett még az is fontos, hogy a lakástextileket, mint például a konyharuhákat, abroszokat, függönyöket is külön tegye a mosógépbe, csakúgy, mint a kényes selyem és gyapjú darabokat is. Ha van rá hely, akkor érdemes eleve szétválogatva tárolni a szennyes ruhákat, így nem mosás előtt megy el az idő a válogatással és biztos, hogy semmi nem fog keveredni!

  1.        Mindent csak módjával

Ha már kiválogatta a mosni kívánt ruhákat, tegye be ezeket a gépbe, de ne tömje tele, mert akkor egyrészt nem lesznek elég tiszták, másrészt pedig összegyűrődhetnek a ruhák, egy kis helyet ezért mindig hagyni kell. A gép mosószer adagolójába tegye a mosószert. Ez lehet por, folyékony, de ha gélkapszulát vásárolsz, azt a ruhákhoz kell betenni! Kapható színes, fehér ruhákhoz való, érzékeny bőrre sőt – egyes márkáknál – fekete ruhákhoz való mosószer is, ezeket is érdemes megmutatnod. A csomagoláson meg tudja nézni, a gyártók mennyit javasolnak egy adaghoz.  Kiegészítésképp használhat öblítőt és vízlágyítót, vagy ha nagyon piszkosak a ruhák, akkor egy kis folttisztítót is. Ezeket a mosószer-adagoló rekesz kisebb, vagy keskenyebb részébe öntse. A Samsung WW9000 mosógépének automata mosószeradagolója helyetted is elvégzi ezt a feladatot, hiszen érzékeli a ruhák mennyiségét és szennyezettségét, s ennek megfelelő mennyiségű mosószert adagol a ruhákhoz.

  1.        A programozás alapjai

A mosógépen a programokat ábrák és számok jelölik. Ezek pontos leírását a gépetek használati utasításában részletesen elolvashatja, de ha ez már nincs meg, akkor rákereshet a mosógép típusára az interneten: meg fog lepődni, szinte minden gép használati utasítását megtalálható pdf formátumban. Ettől függetlenül a mosógépen biztosan van pamut, műszálas, kímélő vagy gyapjú mosás és rövid program, s emellett választhat a 30, 40, 60 és 90 fokon történő mosások között. A Samsung WW9000 mosógépével még a programok között sem kell sakkoznia: az Auto Optimal Wash funkció használatával a mosógép egy speciális érzékelő segítségével adatokat gyűjt a ruhák mennyiségéről, szennyezettségéről, és ezek alapján meghatározza a szükséges víz és mosószer mennyiségét, a mosási időtartamot, hőmérsékletet, centrifugálási sebességet, és kiválasztja a legmegfelelőbb mosási programot. 

  1.        Csak a tisztaságban törekedj maximalizmusra

Ha egy sima, napi használattól bepiszkolódott ruhakupacot szeretne kimosni, nyugodtan beállíthatja a gépet 30-40 fokos rövid programra. Ha nagyon piszkos szennyestől szeretne megszabadulni, magasabb 40 fokos vegyes programot indítson el. A Samsung WW9000 mosógépének digitális érintőkijelzőjén több intelligens funkció is elérhető, például testre szabhatod a különböző programokat, és a készülék automatikusan megjegyzi a leggyakrabban használt mosási funkciókat is. A mosás végén minél előbb teregessen ki, így nem gyűrődnek össze annyira a ruhák. Ha szeretné a vasalást megkönnyíteni, állítsa alacsonyabb centrifugálási sebességre – kb. 6-800-ra – a gépet. A korszerű mosógépek többségén már van úgynevezett vasaláskönnyítő program, amely mosás és centrifugálás közben is alacsonyabb fordulatszámot használ. A végén már nincs más dolgga, csak kiteregetni.

samsung mix.jpg

Egy háziasszony életében ezek napi, rutin feladatok, amiket a párunknak is könnyedén megtanulhat - ha szeretne rá időt és energiát fordítani - ezzel is egy picit tehermentesíteni tudja a kedvesét!♥

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovemom.blog.hu/api/trackback/id/tr756647971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása